Ensimmäinen  hääoluemme perustui aiempiin versioihin Baseline Ale – oluestamme. Reseptiä säätämällä saimme aikaiseksi paperilla sellaisen oluen, joka toimisi raikkaana virkistyksenä tunturivaelluksella ja ruokajuomana lämpimissä kesähäissä. Tämä voitaisiin teettää ihan oikealla pikkupanimolla.

Merkittävimmät muutokset reseptissä olivat maltaiden suhteessa. Aiemmat oluet olivat väriltään tunkkaisen tummia, eivätkä vastanneet Pale Ale:n määritelmää millään muotoa. Tummimman säväyksen antavat karamellimaltaat (Crystal 50) olivat olleet liian vahvassa roolissa kokonaisuuten nähden. Mielestämme makukaan ei ollut aivan kohdallaan. Runkoa piti vielä keventää raikkaamman suutuntuman saavuttamiseksi. Kerroksellisuutta maussa tuli kuitenkin olla, joten kasvatimme Vienna- maltaiden osuutta merkittävästi.

Lopullisessa reseptissä käytimme kolmea mallasta:

  • Pale Ale – 65,9%

  • Vienna – 30,8%

  • Crystal 50 – 3,3%

Katkerohumalina suuta kuivaisi Cascade- humalat, jota 500 litran keittoerään uppoaisi yli 300g.

Aromia pyrittäisiin tuottamaan sekä Cascadella, että Mosaic- lajikkeilla, joita keittoerään käytettäisiin 167g (Cascade) ja 250g(Mosaic).

Toiveena olisi hiukan sitruksinen, kuiva Pale Ale.

Mäskäys 68 °C 60min ja hiivana valmiissa tuotteessa US05.

Tätä reseptiä emme enää itse kokeilleet, vaan yhteistyökumppanimme UG Brewery toteutti tällä kaavalla oluen, joka päätyi myyntiin nimellä ”Kaltio Pale Ale”.