Joulukuu 2017 – Näillä alkuun

Vuoden loppua kohden saimme kerättyä kaiken tarpeellisen ensimmäistä keittoa varten. Valmistusjärjestelmämme ytimessä toimisi Brew Monk Magnus, johon teimme pieniä käyttöä helpottavia muutoksia. Astian pohjalla olleeseen imuaukkoon asensimme 10mm kupariputkesta kulman, jotta imu ei vetäisi keiton jälkeen aivan kaikkea rupaa mukanaan käymisastiaan. Lisäksi jouduimme laitteen maahantuojalta (Eurooppaan tuojalta) kyselemään ohjausyksikön toiminnasta. Dokumenttien mukaan Mauria lämmittäisi 3000W vastus, mutta ohjauspaneelista saimme lukemaksi vain 2500W. Kirjeenvaihdossa opimme, että laitteen ohjaimeen oli epähuomiossa ohjelmoitu pienemmän laitteen logiikka. Ongelma oli siis ohjelmallinen ja korjattavissa parilla näppäinkomennolla. ”Power” + ”+” painikkeiden painaminen samaan aikaan nosti logiikan teholukemat 3000W:n. Ongelma ratkaistu!

Maurilla ei pysty lämmittämään huuhteluvettä, joten hankkimamme induktioliesi saisi luvan toimia huuhteluveden lämmittimenä. 30L alumiinikattila toimisi huuhteluveden keräysastiana, mutta varsinaiseen lämmitykseen käytimme alkuvaiheessa vain 5l teräskattilaa. Prosessin hitaudesta johtuen tämä ei varsinaisesti ollut ongelma, mutta myöhemmin tälle tulisi keksiä parempi ratkaisu.

 

Rahallisesti alkuperäiseen laitteistoon jouduimme panostamaan hieman enemmän kuin oli tarpeellista, mutta tätä investointia pystyy perustelemaan nopeammalla ja yksinkertaisemmalla käyttöönotolla. Mitä vähemmän DIY:tä, sitä helpommalla pääsee alkuun. Laitteistoa pystyy päivittämään ja säätämään kohdilleen osaamisen karttuessa. Alkuperäinen laite- ja tarvikelistamme näytti tältä:

Komponentti

kpl

Hinta

Brew Monk Magnus 45L

1

606,90

10mm kuparikulma

1

11,90

Keittolevy

1

39,90

Alumiinikattila 30L

1

20,00

Automaattilappo ja pullotuspää

1

28,20

Käymisastia 27,5L PET

2

56,00

Vesilukot ja tiivisteet

2

6,00

Letkuja ja liittimiä jäähdyttimeen

1

32,75

RST Mäskimela 60cm

1

19,00

YHTEENSÄ:

 

820,65

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *