Tervetuloa vaellukselle suomalaisen oluen alkulähteille.

Korpimaltaan matka alkoi vuonna 2017, kahden kovaa vauhtia keski-ikäistyvän kaveruksen pohdinnasta:

”PIDÄMME OLUESTA. PITÄISIKÖ SITÄ TEHDÄ ITSE?”

Timo Lähdesmäki - reseptivastaava

Päätyönään turvallisuuskonsultointi ja - koulutus.

Mieluisimmat oluttyylit:
Tummat belgialaiset, baijerilaiset dunkelit ja brittibitterit.

Jani Lamminen - Tekniikka ja panovastaava

Päätyönään järjestelmäinsinööri.

Mieluisimmat oluttyylit:
Vaaleat ja tummat suodattamattomat vehnäoluet, baijerilaiset dunkelit ja rankasti humaloidut lagerit

Kysymystä päätettiin lähestyä työelämästä tutulla projektimallilla. Aikatauluksi sovittiin loppuvuosi 2017 ja vuosi 2018. Mikäli tämän jälkeen vielä mielenkiintoa aiheeseen olisi, voisimme harkita asiaa astetta vakavammin.

Ensimmäiseksi tavoitteeksi asetettiin toisen kaveruksen häät Elokuussa 2018. Sinne olisi mukava tehdä/teettää omat oluet.

Aiheeseen tutustuttiin hartaasti teoriaan perehtyen. Internetin syövereistä löytyi yllin kyllin tietoa ja käytännön esimerkkejä. Tapoja oli monia ja omista erehdyksistään oli moni ennen meitä oppinut. Muutama kirja ja kymmeniä Youtube- videoita myöhemmin perusteet oli omaksuttu. Opin polku on pitkä, mutta ensimmäiset askeleet oli otettu. Oli aika siirtyä käytäntöön.

Tilat uuden harrastuksen harjoittamiselle, eli panotalli, löytyi tuttavapiiristä. Omakotitalon autotallissa ovat monet ennen meitäkin aloittaneet. Niinpä hankkimamme laitteet löysivät uuden kodin jo valmiiksi täyteliäästä harrastetilasta. Tarveaineet hankittiin teorian pänttäämisen tuomalla itsevarmuudelle alan liikkeistä. Mallasmyyjän tarkentavat kysymykset eivät horjuttaneet, vaikka asiat todellisuudessa olivat vain etäisesti tuttuja. Oli tärkeää esittää asiantuntijaa.

Päätimme dokumentoida ja julkaista vilpittömästi yrityksemme ja erheemme. Tästä voisivat muutkin oppia omalle naiviudelle voi sitten myöhemmin nauraa. Tätä kirjoittaessa ensimmäinen aikamääre lähestyy, on jo vuoden 2018 Elokuu. Ensimmäinen kaupallisesti valmistettu oluemme näki päivänvalon 3.8.2018 ja ensimmäiset pullot ovat jo myyty asiakkaille. Häihin saimme omaa oluttamme.


Katsomme vielä eteenpäin, joten projekti jatkunee.

Toivottavasti viihdyt sivuillamme. Tällä julkaisualustalla emme salli julkista kommentointia, mutta sana on vapaa Facebook- sivuillamme ja Youtubessa. Linkit tässä alhaalla.

Terveydeksi!

P.S. Sivuja päivitetään ahkerasti ja sisältöä lisätään päivittäin. Palaathan uudestaan vaelluksellemme.